Tuż przed Świętami wrzucam wam szybki przepis na kutię
KUTIA
2 szt. Daktyle
2 łyżki Kasza jęczmienna pęczak
3 łyżki Mak
2 łyżeczki Miód
1 łyżka Płatki migdałowe
2 łyżki Rodzynki
Mak zblendować. Kaszę ugotować wg instrukcji na opakowaniu razem z przygotowanym makiem. Do gorącej masy dodać posiekane daktyle, rodzynki, miód i płatki migdałowe, wymieszać. Przełożyć do miseczki.
______________
Energia 488,14 kcal
W: 77,1 g
B: 12,47 g
T: 18,33 g
______________
Taka kutia to super przykład kolacji prebiotocznej, która fajnie odżywia prozdrowotną mikrobiotę w naszych jelitach.
Organizm za takie kolacje nam podziękuje dobrą odpornością i odpowiednim metabolizmem.
Smacznego!
__________