O mnie

Ukończyłam Dietetykę na Uniwersytecie Medycznym
w Lublinie i Technologię Żywności i Żywienie Człowieka na Politechnice Łódzkiej, a także studia magisterskie
z Technologii Kosmetyków (Politechnika Łódzka).
Moją pasją i spełnieniem zawodowym okazała się dietetyka, ciągle rozwijam się w zawodzie uczestnicząc w wielu konferencjach branżowych i szkoleniach. Fascynuje mnie szeroko pojęta medycyna funkcjonalna, zapewniam Cię, że odpowiedzią na chorobę nie jest tylko tabletka, której często i głównie jest jedynie łagodzenie objawów, a nie wyleczenie 🙂 Posiadane przeze mnie kwalifikacje w zawodzie dietetyka spełniają wymagania międzynarodowe organizacji EFAD (European Federation of the Associations of Dietitians). Doświadczenie zawodowe zdobywałam w Samodzielnym Publicznym Szpitalu Klinicznym Nr 4 w Lublinie, Uniwersyteckim Szpitalu Dziecięcym w Lublinie i Poradni dietetycznej prowadząc pacjentów indywidualnych, a także spełniając się jako szkoleniowiec podczas warsztatów żywieniowych. Uzyskana wiedza i doświadczenie pozwoliły mi na wypracowanie postawy dietetyka działającego holistycznie we współpracy z pacjentem, uwzględniając jego indywidualne predyspozycje genetyczne, stan odżywienia i zdrowia, towarzyszące choroby, możliwości i preferencje smakowe, a także kondycję skóry i cery.

Dietetyk kliniczny Puławy mgr inż. Magdalena Kuśmierz

Moje specjalizacje to dieta w chorobach:

choroby sercowo-naczyniowe

choroby metabolicze (insuliooporność, cukrzyca typu 2, otyłość)

problemy trawienne (zaburzona praca układu pokarmowego, dysbioza jelitowa)

niedobory pokarmowe (anemia, osteoporoza, niedobory mineralno-witaminowe pod kątem norm funkcjonalnych)

choroby tarczycy (zapalenie tarczycy Hashimoto, niedoczynność tarczycy, nadczynność tarczycy)

zaburzenia równowagi hormonalnej kobiet

Dyplomy i wyróżnienia: